Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mistr "fake news" zemřel. Prohlašoval se za strůjce výhry Trumpa, o Obamovi řekl, že je gay

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Zemřel Paul Horner (38), označovaný za krále falešných zpráv. Prohlašoval, o sobě, že byl hlavním strůjcem vítězství Donalda Trumpa v prezidentských volbách. BBC uvedla, že Horner byl nalezen mrtvý 18. září ve své posteli ve městě Laveen v americkém státě Arizona. Patrně se předávkoval léky.

Fake news byly jedním z velmi diskutovaných témat v souvislosti s loňskými prezidentskými volbami v USA, v nichž Trump překvapivě porazil demokratickou kandidátku Hillary Clintonovou. Výsledek hlasování podle některých názorů ovlivnila právě záplava falešných zpráv.

Horner nicméně své články hájil s tím, že jde o "politickou satiru". "Je to humor a komedie," řekl v prosinci televizi CNN. Na otázku, zda cílem jeho falešných zpráv bylo pomoci Trumpovi k volební výhře, uvedl: "Ne. Nenávidím Trumpa."

K Hornerovým známým falešným zprávám patří i tvrzení, že bývalý prezident Barack Obama je gay a radikální muslim. Hornerovo smyšlené tvrzení, že demonstranti dostávají zaplaceno 3000 dolarů za to, aby se účastnili protestních akcí proti republikánskému kandidátovi Trumpovi, sdíleli na internetu i Trumpův syn Eric.

Témata:  internet USA CNN

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy