Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruské aerolinky půjdou kvůli čekajícím pasažérům k soudu, případ trápí i Putina

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva - Ruské úřady zahájily trestní stíhání aerolinek VIM-Avia kvůli podezření z podvodu. Kvůli finančním problémům firmy uvázly mimo domov až desítky tisíc pasažérů, zejména Rusů a Číňanů.

Desátá největší ruská letecká společnost, které létala do desítek prázdninových destinací a několika čínských megapolí, v úterý oznámila, že nemůže dál fungovat vzhledem k velkým dluhům, jež má zejména vůči svému domovskému letišti Domodědovo. Přestože firma neměla peníze na další nákup pohonných hmot, dál prodávala letenky.

Prezident Vladimir Putin kvůli tomuto případu dokonce pokáral vládu premiéra Dmitrije Medveděva, informovala dnes média.

Vyšetřovací výbor se už začátkem týdne začal zabývat podezřením ze zpronevěry finančních prostředků společnosti VIM-Avia. Mluvčí výboru Světlana Petrenková dnes oznámila, že byl zatčen generální ředitel firmy Alexandr Kočněv a vedoucí účetní Jekatěrina Pantelejevová.

Agentura TASS informovala, že bude vydán nejprve celostátní a pak možná i mezinárodní zatykač na majitele společnosti Rašída a Světlanu Mursekajevovi. Místo jejich pobytu není známo a je pravděpodobné, že uprchli za hranice.

Témata:  Rusko letectví a letadla ekonomika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy