Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němec vyhrožoval otrávením potravin v obchodech, policie jej díky veřejnosti dopadla

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - V Německu patrně zadrželi vyděrače (55), který vyhrožoval otrávením potravin, pokud nedostane 10 milionů eur. Dopaden byl v pátek díky upozornění od veřejnostiv obci Ofterdingen nedaleko města Tübingen ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko.

Policie ve čtvrtek zveřejnila pravděpodobnou podobu osoby podezřelé z vydírání, načež jí přišly stovky tipů. Na případu pracoval zvláštní vyšetřovací tým s označením Apfel (jablko), který měl 220 členů.

Muž hrozil prostřednictvím e-mailů otravou 20 druhů potravin v obchodech po celém Německu i v zahraničí. Server listu Bild uvedl, že výhrůžka přišla už v sobotu 16. září celé řadě firem, které prodávají i potraviny, včetně společností Aldi, Lidl, Rossmann či DM.

Ve vícero obchodech v jihoněmeckém Friedrichshafenu se už minulý týden několik otrávených produktů s dětskou výživou našlo. V zajištěné dětské výživě odborníci zjistili etylenglykol, v průmyslu známý jako fridex. Při požití se příznaky otravy projevují nejprve zvracením, nakonec mohou selhat ledviny.

Témata:  Německo potraviny policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy