Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kyjev volá po kontrole lidských práv. Co vzkazuje Rusku?

Ukrajinští vojáci stahující se z Debalceve.
Ukrajinští vojáci stahující se z Debalceve.
Foto: EuroNews **www.euronews.com**

Kyjev – Od anexe Krymu k Rusku již uplynuly více než dva roky. Jak upozorňuje zpravodajský server Ukraine Today, ukrajinské ministerstvo zahraničí stále trvá na tom, aby na poloostrov byl umožněn vstup mezinárodním organizacím, které by kontrolovaly dodržování lidských práv.

Server informuje, že náměstek ukrajinského ministra zahraničí, Serhij Kyslycia, během brífinku znovu trval na tom, aby se Krym otevřel pro mezinárodní organizace, které by kontrolovaly dodržování lidských práv.

„Oficiální postoj Ukrajiny už od roku 2014 je, že okupační úřady musí umožnit vstup mezinárodním organizacím, které budou monitorovat dodržování lidských práv na okupovaném poloostrově," uvedl.

Podle serveru také dodal, že práce těchto mezinárodních organizací musí dodržovat právní standardy EU a OSN.

„Tento monitoring mezinárodními organizacemi by ale měl být proveden jako monitoring ukrajinského území, ne ruského území," dodal náměstek ministra zahraničí.

Témata:  Ukrajinská krize Ukrajina Krym

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy