Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli nálezu bomby z války musí být evakuováno 10.000 obyvatel Berlína

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Z bezpečnostních důvodů muselo své domovy opustit asi 10.000 obyvatel jižní části Berlína. Důvodem byl nález bomby z druhé světové války.

Jak dlouho bude zneškodňování nalezené letecké pumy trvat, policie zatím odhadnout nedokáže. Evakuaci policie nařídila obyvatelům domů a bytů v okruhu pěti set metrů od místa nálezu v jihoberlínské části Friedenau, která je součástí čtvrti Tempelhof-Schöneberg.

Se zneškodňováním bomby se podle policie začne až po ukončení evakuace. Místní radnice už zřídila na několika místech nouzové noclehárny.

Omezení postihlo i hromadnou dopravu, vlaky nejezdí na některých linkách metra i městské dráhy, informovala agentura DPA.

Bombu o hmotnosti 250 kilogramů nalezli dnes odpoledne stavební dělníci v areálu bývalého nákladového nádraží Wilmersdorf, na jehož místě má vyrůst nová bytová zástavba.

Témata:  nálezy bomb z II. světové války Německo Berlín

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy