reklama

Při nehodě autobusu cestovní kanceláře Mayer & Crocus tehdy zahynul řidič, 20 cestujících bylo zraněno.

Trestní řízení proti neznámému pachateli bylo takzvaně archivováno, uvedla mluvčí českého ministerstva zahraničních věcí Irena Valentová.  Podle státního zastupitelství v Trentu nebyly identifikovány zodpovědné osoby, a není proto důvod pokračovat v pátrání, dodala. 

K nehodě došlo v noci ze 4. na 5. srpna v malé obci Ronzone mezi Bolzanem a Trentem. Ředitel cestovní agentury Petr Majer krátce po nehodě řekl, že jeden z cestujících, který je povoláním automechanik, popsal, že autobus jel se zařazeným druhým rychlostním stupněm. Při přeřazení na třetí stupeň se něco stalo. Následně řidič vozidlo strhl do protisvahu. Podle médií autobusu selhaly brzdy.

Cestovalo v něm celkem 34 českých turistů. Lidé už dostali od pojišťovny náhradu za zničená zavazadla a za pobyt v nemocnici. Pasažéry, kterým vznikly výdaje kvůli vážnějším úrazům, pojišťovna ještě neodškodnila. Čeká na to, až bude možné posoudit i případné trvalé následky, uvedla televize.

Majer ČT potvrdil, že klienti dostali zpět plnou cenu zájezdu, 15.000 korun. Podle něj také agentura nahradí případnou újmu cestujícím, kteří byli dlouhodobě v nemocnici.