reklama

Ve skutečnosti to prezident porušuje s každým svým tweetem o "rakeťákovi". Protože hlava státu používá často Twitter k oznámení svých názorů, každá zpráva je tak považována za oficiální výrok vládní administrativy. A jeho poradci se musí často chytat za hlavu, prezident dává Kim Čong-Unovi spoustu příležitostí k tomu, aby Spojené státy opakovaně slovně urážel.

Trump neustále opakuje, že zde už není prostor pro mírové řešení (myšleno urovnání sporu slovně), ale sám dokazuje, že toho má na srdci ještě hodně a nehodlá měnit výběr svých nepříliš vhodných slov. Prezident v tom však není sám, jistou formu "dialogu" s Pchjongjangem vede i Pentagon. Podle odborníků vysílání stíhaček k hranicím je jinou formou "mluvy", ale vysílají tím na sever jasný vzkaz.

A Kim Čong-Un rozumí "diplomacii násilí" více než dobře. Jeho odpovědí jsou neutichající testy raketových střel. Odborníci se domnívají, že se konflikt dostává postupně do bizarních rozměrů, kde svět postupně přestane obou stranám rozumět. Jak prezident Spojených států, tak i vůdce KLDR jsou horké hlavy, které si nejlíp porozumí mezi sebou. A diplomaté budou jen nevěřícně kroutit hlavou.