reklama

Vlak byl na cestě z Petrohradu do Nižného Novgorodu. V autobuse cestovalo podle některých zdrojů až 56 lidí.

"Podle předběžných údajů zahynulo 16 lidí, včetně jednoho dítěte. Ostatní cestující, mezi kterými jsou nezletilí, byli převezeni do nemocnic s různě vážnými zraněními. Počet mrtvých a zraněných se upřesňuje," uvedl Vyšetřovací výbor, což je ruská obdoba americké FBI.

Všichni mrtví a zranění podle médií pocházejí z autobusu, který zřejmě vjel na koleje i přes výstražné znamení na semaforu. Podle jiné verze autobus zastavil, protože měl poruchu na motoru, a to právě ve chvíli, kdy byl na přejezdu. Kazašský řidič autobusu přišel při srážce o život.

Ruské dráhy uvedly, že přednosta blízkého nádraží o překážce na kolejích vyrozuměl posádku blížícího se vlaku. Strojvedoucí začal intenzivně brzdit, podařilo se mu sice snížit rychlost, ale srážce už nedokázal zabránit.

Rusko zůstává jednou ze zemí s nejvyšším počtem obětí při silničních nehodách, hlavně vinou alkoholismu, špatného stavu silnic a nedodržování pravidel. Loni na ruských silnicích přišlo o život přes 20 tisíc lidí. To je o 12 procent více než v roce 2015.