Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Rusku během masivních demonstrací zatkli 290 lidí

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Ruská policie při sobotních demonstracích v 80 městech na podporu opozičního předáka Alexeje Navalného pozatýkala 290 lidí.

Informovala o tom dnes na svém webu nezisková monitorovací skupina OVD-Info, podle níž bylo nejvíc zadržených v Petrohradu, kde policie odvezla 68 účastníků nepovolené akce.

Podle OVD-Info se při protestech zatýkalo ve 26 městech. Po Petrohradu měli druhý nejvyšší počet zadržených v Jaroslavli - 57. V Moskvě policisté zajistili 26 osob, které byly podle dnešních informací po sepsání protokolu zase propuštěny. V Lipecku bylo na policejní stanice přivedeno rovněž 26 osob a v Krasnodaru 21.

List Kommersant napsal, že největší účast na demonstracích zaznamenal Petrohrad, kde se sešlo na 5000 stoupenců opozice, a v Moskvě, kde jich přišlo kolem 2500. V ostatních městech se účast pohybovala od několika desítek do 200 osob. V Novosibirsku, Samaře, Saratovu a Čeljabinsku se shromáždilo vždy zhruba 300 demonstrantů.

Podle deníku šlo v sobotu vesměs o nepovolené akce. Výjimkou byla jen čtyři města, kde úřady shromáždění povolily - Vladivostok, Krasnojarsk, Omsk a Chabarovsk. Server newsru.com v sobotu psal, že úřady umožnily konání 17 akcí.

Témata:  Rusko demonstrace v Rusku

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy