Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moskva povolila televizi CNN další vysílání v Rusku, stanice prý odstranila nedostatky

CNN Centrum v Atlantě, USA
CNN Centrum v Atlantě, USA
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Moskva - Ruská cenzurní agentura Roskomnadzor oznámila, že americká CNN International odstranila nedostatky, které byly předmětem kritiky. Detaily nechce komentovat ani jedna strana. Podle některých médií mohl být problém ve způsobu, jakým CNN prezentuje své vysílání pro ruské diváky.

Rusko dnes stáhlo výhrady vůči CNN International a povolilo jí v zemi dál vysílat. Ruský cenzurní úřad dal CNN lhůtu do středy, aby "zjištěné nedostatky" odstranila.

Letos v květnu se televize CNN společně s americkými rozhlasovými stanicemi Rádio Svoboda a Hlas Ameriky stala terčem kritiky ruského parlamentu. Podle některých ruských politiků se americká média v masivním měřítku snaží zpochybnit demokratickou podstatu ruského volebního systému.

Ruský prezident Vladimir Putin si koncem září na poradě bezpečnostní rady postěžoval na tlak, jakému jsou prý vystavena ruská média v zahraničí. "Porada se dotkla také otázky pokračujícího a občas narůstajícího nátlaku na ruská média v některých zahraničních státech. Takové počínání vůči našim médiím je nepřijatelné," řekl kremelský mluvčí Dmitrij Peskov. Nejmenoval ale státy, které podle Kremlu na ruská média tlačí.

Témata:  CNN Rusko televize

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy