Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump možná zavítá do demilitarizovaného pásma

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Soul - Americký prezident Donald Trump během své cesty po Asii v listopadu možná navštíví i demilitarizované pásmo mezi oběma Korejemi.

Bílý dům vyslal do Jižní Koreje na sklonku září tým, aby ověřil místa, která během Trumpovy návštěvy připadají v úvahu, citovala dnes jihokorejská agentura Jonhap zdroj z jihokorejského ministerstva obrany. Ve hře je hraniční vesnice Pchanmundžom a jihokorejský strážní post, uvedl zdroj.

Očekává se, že Trump v Jižní Koreji vyšle Severokorejcům jako velitel amerických ozbrojených sil zásadní signál, ať už ve formě prohlášení, nebo svou přítomností na symbolickém místě.

Návštěva demilitarizovaného pásma by odpovídala Trumpově zálibě v teatrálnosti, myslí si odborník na KLDR Pong Jong-sik. "Představa, jak mhouří oči a dívá se za demilitarizované pásmo, je jako kdyby pouze jiným způsobem tweetoval," řekl Pong agentuře Bloomberg.

Témata:  Donald Trump USA Jižní Korea Severní Korea

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy