Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pekelný let: Cestující letu 666 letěli v pátek 13. přímo do pekla

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Londýn - Zajímavý zážitek za sebou mají cestující letu 666. V pátek 13. jím totiž letěli přímo do pekla. Upozornil na to server Telegraph.

Řada uživatelů si v pátek 13. všimla při prozkoumávání serveru FlightRadar, který poskytuje online informace o probíhajících letech letadel po celém světě, zajímavé zvláštnosti. Let s označením 666 letěl do pekla.

Can it get worse?Flight 666 to HEL on Friday 13th pic.twitter.com/sZeaSFpVCD

— Mike (@FR24mike) 13. května 2016

 

Nejedná se však o peklo jako takové. Jde o pouhé označení Helsinek zkratkou HEL, přičemž slovo má velmi blízko anglickému "hell", tedy v překladu peklu.

Server při této příležitosti upozornil, že se zřejmě jedná o nejnešťastnější let, který si mohli cestující v tento den vybrat. Jako zajímavost také zmínil tři poměrně vzácné fobie: Hexakosioihexekontahexaphobia je panický strach z čísla 666, paraskevidekatriaphobia značí strach z pátku a triskaidekaphobia je strach z čísla 13.

Témata:  letectví a letadla pátek 13.

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy