Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Soči začal světový festival mládeže, přijel i Putin

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva - V Soči na jihu Ruska dnes začalo mezinárodní setkání levicové mládeže, jehož hlavními tématy jsou podle ruských médií boj proti imperialismu, za mír a sociální spravedlnost. Potrvá devět dní.

Světový festival mládeže a studentstva pořádá Rusko už potřetí, jeho první ročník se v roce 1947 uskutečnil v Praze. Akce má velkou podporu Kremlu, oficiálního zahájení se v Soči zúčastnil prezident Vladimir Putin.

V projevu popřál účastníkům festivalu aby "vždy dosáhli vytčených cílů a byli odvážnější a vytrvalejší při jejich zdolávání". Tím hlavním je podle kremelského šéfa "jít vždycky vpřed".

Podle organizátorů se do Ruska sjelo přes 20.000 mladých levicových aktivistů a komunistů z asi 180 států světa. Dějištěm festivalu nebude jen Soči, ale i ruská metropole Moskva a 15 dalších ruských měst. Šéfem organizačního výboru se stal Sergej Kirijenko, ruský vicekancléř a bývalý předseda ruské vlády. Festivalu se účastní několik desítek delegátů z České republiky.

Témata:  Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy