Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clinton si příště urážky rozmyslí. Taková reakce mu přišla zpátky

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér
Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér
Foto: fidesz.hu **www.fidesz.hu**

Budapešť - Urážet Maďary nebude nikdo, ani Bill Clinton. V reakci na exprezidentova slova to uvedl maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó.

Exprezident Bill Clinton se rozhodl, že v kandidatuře na prezidentku Spojených států podpoří svou manželku Hillary Clintonovou. V projevu v rámci její prezidentské kampaně však o víkendu v New Jersey nečekaně promluvil o Maďarech a Polácích.

Uvedl, že by bez Spojených států a studené války nebyli svobodní. Nyní se ale podle něj však rozhodli, že s demokracií je příliš mnoho problémů, a proto chtějí přijmout diktaturu Putinova druhu.

Maďarského ministra zahraničí ale Clintonova slova pořádně naštvala. Zdůraznil, že i americký exprezident ví, že Maďaři rozhodli o své budoucnosti ve svobodných parlamentních volbách.

Rozhořčeně dodal, že "svobodu Maďarska si vybojovali Maďaři." Uvedl také, že desetitisíce Maďarů obětovalo své životy za svobodu. "Je nepřijatelné takto podceňovat boj maďarského lidu za svobodu," reagoval Szijjártó.

Podotkl také, že rozhodnutí Maďarů se možná Billu Clintonovi nelíbí, to prý ale není důvodem, aby je bývalý americký prezident takto urážel.

Témata:  Bill Clinton Maďarsko

Aktuálně se děje

19. května 2024 8:33

Meteorologové potvrdili, že na Ústecku šlo o tornádo

Podezření na sobotní výskyt tornáda na Ústecku se potvrdilo, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Tornádo se pohybovalo i přes říční tok. Experti se chystají na terénní průzkum místa. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy