Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump při cestě po Asii nenavštíví demilitarizované pásmo mezi Severní a Jižní Koreou

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Během své listopadové cesty po Asii americký prezident Donald Trump nenavštíví demilitarizované pásmo mezi oběma Korejemi. Původně se spekulovalo, že sem zavítá.

Trump místo toho navštíví v zemi jen vojenskou základnu Camp Humphreys leží přes 60 kilometrů jižně od jihokorejské metropole Soulu. Podle agentury AP Bílý dům to zdůvodnil tím, že Trumpova časová vytíženost nedovolí hlavě státu navštívit jak základnu, tak hraniční přechod.

Právě z tohoto důvodu byla cesta do Pchanmundžomu zrušena. Bílý dům vyslal do Jižní Koreje na sklonku září tým, aby ověřil místa, která během Trumpovy návštěvy připadají v úvahu.

Očekává se, že Trump v Jižní Koreji vyšle Severokorejcům jako velitel amerických ozbrojených sil zásadní signál. Pchanmundžom navštívila řada Trumpových předchůdců a také viceprezident Mike Pence.

Témata:  USA Donald Trump Severní Korea Jižní Korea

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 16:19

Policejní zásah ve škole na Tachovsku skončil zadržením jedné osoby

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy