Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neznámí lupiči znovu ukradli relikvie s krví papeže Jana Pavla II.

Vlajka Itálie
Vlajka Itálie
Foto: Pixabay

Řím - Neznámí pachatelé ukradli v severní Itálii relikviář s kusem látky, na níž je krev někdejšího papeže Jana Pavla II. Zmizely i kosti polského katolického duchovního Jerzyho Popieluszka.

Tentokrát relikvie zmizela ze svatyně zasvěcené Panně Marii v severoitalském Montecastellu. Místní kněz Giuseppe Mattanza si v neděli před věřícími postěžoval, že jde o vážný čin způsobený bezhlavě neznámými pachateli, které vyzval, aby předměty vrátili, třeba i anonymně.

V lednu 2014 byla podobná látka s krví Jana Pavla II. ukradena z kostela svatého Petra nedaleko L'Aquily ve středoitalském kraji Abruzzo. Policie zadržela všechny tři pachatele, kteří si relikvii odnesli.

Jan Pavel II. zemřel v roce 2005 a byl před několika lety prohlášen za svatého. Popieluszka před 33 lety zavraždili příslušníci komunistické tajné policie.

Témata:  Itálie Papež Jan Pavel II. církev

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy