Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zákaz reklamy ruských médií v twitteru? Kreml je znepokojen

Twitter
Twitter
Foto: INT

Moskva - Rusko dnes komentovalo čtvrteční rozhodnutí společnosti Twitter zakázat v její sociální síti šíření reklamy mediální skupiny RT (Russia Today) a agentury Sputnik. Moskva je znepokojena novou kauzou a mluví o předsudcích.

Své rozhodnutí Twitter opírá o zjištění amerických zpravodajských služeb a o vlastní analýzu dat z roku 2016. "Obě společnosti, RT i Sputnik, se pokusily vměšovat do voleb v USA v zájmu ruské vlády," uvedla v prohlášení americká společnost.

Twitter se podle mluvčího Kremlu stal obětí hlubokých předsudků vůči ruským médiím. "Společnost zároveň vytváří precedens nerovnoprávného vztahu ke svým klientům, což může vyvolat znepokojení i jiných uživatelů sítě," řekl Dmitrij Peskov.

Chová prý ale naději, že firma Twitter se vzpamatuje a dospěje nakonec k závěru, že "svobodná média, k nimž nepochybně RT a Sputnik patří, se svou činností nemohou nijak vměšovat do volebních procesů USA ani jiných zemí".

Šéfredaktorka mediální skupiny RT Margarita Simoňjanová dnes prohlásila, že Twitter sám televiznímu kanálu RT navrhoval investovat víc do reklamy během loňských amerických prezidentských voleb. Vedení Twitteru novinářům sdělilo, že své kontakty se zadavateli inzerce nebude veřejně komentovat.

Témata:  X (dříve Twitter) Rusko reklama

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy