Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ozbrojenci zaútočili na hotel v Mogadišu, několik mrtvých. Na místě se stále střílí

Somálsko
Somálsko
Foto: Pixabay

Mohadišo - Ozbrojenci zaútočili na hotel v somálské metropoli. Podle agentury AP jsou nejméně dva mrtví a více než osm zraněných. Zatím není jasné, kdo za útokem stojí. Patrně se ale jedná o islamisty z Šabábu.

Nejprve se u hotelu odpálil sebevražedný atentátník a poté do něj vtrhli ozbrojenci. "Bojují uvnitř, zatím nevíme, kolik je obětí," uvedla major místní policie.

Dodal, že jde o rušný hotel, který mají v oblibě poslanci, policie i civilisté. Podle svědka, jehož citovala agentura Reuters, byla na místě slyšet silná exploze a vidět hustý dým.

Druhá bomba v autě explodoval v Mogadišu poblíž bývalé budovy parlamentu, a to krátce po útoku na hotel.

V Somálsku často provádí takové útoky Šabáb. Před dvěma týdny zemřelo při explozi dodávky naplněné výbušninami před hotelem Safari v Modadišu na 358 lidí.

Témata:  terorismus v Somálsku Somálsko Al-Šabáb

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy