Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na příkaz Erdogana odstoupil starosta Ankary z funkce

Turecko, ilustrační foto
Turecko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Ankara - Starosta tureckého hlavního města po více než 20 letech odstoupil z funkce. Na dnešním mimořádném zasedání městské rady uvedl, že tak vyhověl příkazu tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

"Odcházím ze své funkce na příkaz našeho vůdce Recepa Tayyipa Erdogana," prohlásil Melih Gökçek. "Ne proto, že bych se domníval, že jsem nebyl úspěšný," dodal. Jeho nástupce zatím není znám.

V posledních týdnech odešlo ze svých funkcí několik starostů z vládní Strany spravedlnosti a rozvoje (AKP). Na konci září například nečekaně opustil křeslo starosty Istanbulu Kadir Topbas, který strávil ve funkci více než 13 let.

Gökçek je známý především svými bizarními výroky na twitteru. Uvedl například, že zahraniční mocnosti by se mohly pomocí nových technologií pokusit o vyvolání zemětřesení s cílem oslabit tureckou ekonomiku.

Témata:  Turecko Recep Tayyip Erdogan

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy