Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vichr v Berlíně strhal lešení, bouře komplikuje železniční dopravu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Berlín - Společnost Deutsche Bahn (DB) zastavila dnes ráno kvůli bouři regionální vlakovou dopravu v částech Německa a omezila i dálkové spoje. Je zastaven také provoz vlaků na lince z Prahy do Hamburku, a to v úseku Drážďany - Hamburk. Z ČR nejedou vlaky ani z Děčína do Drážďan.

V Německu byly dnes zastaveny či omezeny regionální spoje na severovýchodě a v centrální části. Silná bouře s deštěm zasáhla Německo v noci, na mnoha místech popadaly stromy, které blokovaly silniční a železniční dopravu. Omezen byl provoz i na berlínském letišti Tegel.

Mluvčí Deutsche Bahn oznámil, že ráno nepojedou regionální vlaky v Sasku, Sasku-Anhaltsku a Durynsku. Podle rozhlasové a televizní stanice MDR to znamená, že vlaky musely zastavit v nejbližší stanici a vyčkat na pokyn, až se vichr utiší. Omezena byla regionální vlaková doprava i ve spolkových zemí Šlesvicko-Hoštýnsko, Dolní Sasko, Hamburk a Meklenbursko-Přední Pomořansko.

V mnoha oblastech popadaly stromy na silnice. V okrese Sonneberg v Durynsku zůstalo několik aut zablokováno a museli k nim vyjíždět hasiči. V oblasti pohoří Harz vyjížděli dnes ráno hasiči asi v 50 případech, hlášeny tam jsou i výpadky elektrického proudu.

Na severu Německa v oblasti Hamburku varovaly úřady i před zvýšením hladiny řek, v Hamburku jsou úřady připraveny uzavřít některé ulice, pokud hladina Labe výrazně stoupne. Jen ve městě Hamburk vyjížděli hasiči v noci na dnešek asi ve 170 případech, uvedl deník Die Welt.

V Berlíně vyhlásili požárníci výjimečný stav, v noci vyjížděli asi ve 100 případech a do služby byli povoláni všichni dobrovolní hasiči, uvedla DPA. Bouře v Berlíně lámala stromy, na dvou místech spadlo lešení. V jednom případě byl lehce zraněn chodec. Dva příměstské vlaky v oblasti Berlína zasáhly stromy, nikdo nebyl zraněn.

Témata:  Německo vichřice Berlín

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy