Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Argentinské město Rosaria vyhlásilo smutek, pět tamních občanů zemřelo při útoku v New Yorku

Argentinská vlajka
Argentinská vlajka
Foto: Pixabay

Buenos Aires - Pro skupinu deseti Argentinců byl výlet do New Yorku vrcholem oslav jejich 30. výročí od absolutoria na polytechnickém institutu v argentinském městě Rosario. V úterý ale jejich pobyt skončil tragicky, když do nich dodávkou najel terorista Sayfullo Saipov.

Při útoku, který americké úřady považují za teroristický, zahynulo osm lidí, pět z nich byli Argentinci z Rosaria.

Město v centrální Argentině k uctění památky svých občanů vyhlásilo třídenní smutek. Příbuzným již kondoloval argentinský prezident Mauricio Macri.

Výlet do Spojených států pro své přátele organizoval a spolufinancoval majitel ocelářské společnosti Ariel Erlij, který při útoku rovněž zemřel. Spolu s ním zemřeli čtyři jeho kamarádi, další jejich přítel byl zraněn a podle lékařů je mimo přímé ohrožení života.

Šestou Uzbekovou obětí byla Belgičanka z flanderského města Roeselare, která byla v New Yorku na návštěvě spolu se svou sestrou a matkou. Mezi jedenácti zraněnými jsou také tři Belgičané. Národnost zbylých dvou mrtvých zveřejněna prozatím nebyla.

Témata:  útok v USA: Muž najel náklaďákem do lidí v Manhattanu New York Argentina

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy