Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jižní Korea chce mít klid. Zakázala protesty proti Trumpovi během návštěvy Soulu

Jižní Korea, ilustrační foto
Jižní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul - Jihokorejská policie zakázala v době návštěvy amerického prezidenta Donalda Trumpa demonstrace poblíž prezidentského paláce v Soulu.

Jihokorejská tisková agentura Jonhap uvedla, že policie vyhověla pouze dvěma žádostem o pořádání demonstrací v okolí prezidentského Modrého domu, přičemž jedna je proamerická a její účastníci chtějí Trumpa v Koreji přivítat.

O právo pořádat demonstraci v Soulu v době návštěvy šéfa Bílého domu 7. až 8. listopadu požádali organizátoři asi 50 akcí. Policie ale většinu shromáždění, která se měla uskutečnit v blízkosti prezidentského paláce, z bezpečnostních důvodů zamítla.

Agentura Jonhap uvedla, že je to poprvé od květnového nástupu prezidenta Mun Če-ina do funkce, co byla vydána omezení na veřejná shromáždění. Mun Če-in dříve působil jako právník v oblasti lidských práv.

Americký prezident navštíví Jižní Koreu v rámci své asijské cesty. Setká se mimo jiné s prezidentem Mun Če-inem a podívá se na americkou vojenskou základnu.

Témata:  Jižní Korea Donald Trump demonstrace

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy