reklama

Jihokorejská tisková agentura Jonhap dnes oznámila, že Severní Korea možná chystá v nejbližší době další raketovou zkoušku. V pátek odlétá na svou cestu po Asii americký prezident Donald Trump.

Japonská televize Asahi tento týden sdělila, že se v lokalitě, kde KLDR provádí jaderné zkoušky, v důsledku mohutného zářijového nukleárního testu propadl tunel a zasypal dělníky, kteří na jeho stavbě pracovali.

Severokorejská tisková agentura KCNA dnes uvedla, že se jedná o falešnou zprávu, která má očernit Severní Koreu a úspěchy jejího jaderného zbrojního programu.

KCNA rovněž odmítla tvrzení některých expertů, že lokalita je po mohutné explozi údajné vodíkové bomby do budoucna nepoužitelná. Třetí tunel v komplexu Pchunggje je připravený pro další test a obnovena byla i stavba čtvrtého tunelu, dodala KCNA.

Jihokorejská agentura Jonhap dnes s odvoláním na jihokorejské tajné služby napsala, že by KLDR mohla v brzké době provést další raketovou zkoušku. Svědčí o tom prý zvýšená aktivita v jejích výzkumných zařízeních.