Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump přišel o svůj twitterový účet. Odcházející zaměstnanec firmy mu ho deaktivoval

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

Washington - Odcházející zaměstnanec společnosti Twitter zablokoval účet amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten na sociální síti často oznamuje politická rozhodnutí, anebo dělá kontroverzní prohlášení, která vyvolávají mnoho reakcí. Sleduje ho 41,7 milionu uživatelů.

Ve čtvrtek krátce před 19:00 místního času (v noci na dnešek SEČ) se začaly na sociálních médiích objevovat zprávy o tom, že Trumpův účet je nedostupný. V 19:03 místního času (dnes v 00:03 SEČ) byl účet obnoven.

Firma nejdříve uvedla, že prezidentův twitter byl kvůli chybě pracovníka neúmyslně odstaven, později ale oznámila, že účet deaktivoval zaměstnanec.

"Účet byl odpojený 11 minut a již byl obnoven. Pokračujeme ve vyšetřování a podnikáme kroky, které by tomu do budoucna zabránily," napsala nejdříve společnost Twitter.

Později v prohlášení informovala o kontroverzních okolnostech události. "Z vyšetřování vyplynulo, že to učinil zaměstnanec zákaznické podpory společnosti Twitter, který to udělal během svého posledního pracovního dne. Provádíme rozsáhlou interní inspekci," vysvětlil Twitter.

Témata:  X (dříve Twitter) Donald Trump sociální sítě

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy