Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump a Putin se možná příští týden setkají na summitu

Vladimir Putin a Donald Trump
Vladimir Putin a Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Moskva - Vladimir Putin a Donald Trump by se mohli sejít příští týden na okraji summitu Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC) ve Vietnamu. Poprvé spolu jednali počátkem července na summitu G20 v Hamburku. Od té doby se vztahy mezi Washingtonem a Moskvou zhoršily.

"Nevylučujeme možnost takové schůzky. Skutečně se nyní dohaduje. Budeme informovat, jakmile se dohodnou všechny podrobnosti," řekl novinářům Putinův mluvčí Dmitrij Peskov.

O možné schůzce s Putinem na summitu APEC se nejprve zmínil sám Trump, který se v televizi Fox News zmínil, že by s ruským vůdcem jednal o Severní Koreji, Sýrii a Ukrajině. "Putin je důležitý, protože nám může pomoci se Severní Koreou," řekl podle agentury Interfax.

Trump a Putin v červenci v Hamburku diskutovali i o obviněních, že Rusko údajně zasahovalo do loňských prezidentských voleb v USA.

Trump v srpnu neochotně podepsal nové sankce proti Rusku, což Moskva označila za krok končící naděje na zlepšení vztahů. Putin v reakci nařídil Washingtonu omezit personál na amerických zastupitelských úřadech v Rusku.

Témata:  Donald Trump Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy