Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tajfun Damrey ve Vietnamu zabil nejméně 49 lidí, 27 lidí se pohřešuje

Hurikán
Hurikán
Foto: Pixabay

Hanoj - Mohutný tajfun Damrey, který o víkendu zasáhl Vietnam, už má nejméně 49 obětí. Mezi 27 pohřešovanými je i 17 členů posádky nákladní lodě.

Tajfun Damrey přinesl do Vietnamu mohutné deště a zničil asi 2000 domů a dalších asi 80.000 budov poškodil. U pobřeží provincie Binh Dinh se potopila nákladní loď. 70 námořníků se podařilo zachránit, 17 dalších je pohřešováno.

Na mnoha místech byla přerušena dodávka elektřiny a v níže položených oblastech byly zaplaveny silnice a tvořily se kolony. Déšť rovněž poškodil kávovníky těsně před obdobím sklizně.

Vietnam má v příštích dnech navštívit prezident Donald Trump v rámci své dvanáctidenní cesty po pěti asijských státech. Summit států Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC) se má 8. až 10. listopadu uskutečnit ve městě Danang, které bylo bouří rovněž poškozeno. Přestože déšť pokračuje, návštěva podle organizátorů zrušena nebude.

Témata:  Tajfun Vietnam počasí

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy