Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump přiletěl do JIžní Koreje, hlavním tématem jednání bude KLDR

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Soul - Americký prezident Donald Trump dnes přiletěl na dvoudenní návštěvu Koreje, kde se setká se svým jihokorejském protějškem Mun Če-inem.

Ústředním tématem jednání bude KLDR. Trump se sejde také s americkými a jihokorejskými vojáky a přednese projev v parlamentu. V plánu není cesta do demilitarizované zóny na hranicích s KLDR, o které média spekulovala.

Trump, který je nyní na cestě po Asii, dnes ukončil návštěvu Japonska a odletěl do Koreje. Letecký speciál Air Force One s prezidentem na palubě přistál na základně Osan jižně od Soulu. Na letištní ploše byl uvítán s vojenskými poctami.

Bílý dům uvedl, že Trump chce návštěvu země pojmout jako demonstraci spojenectví i přes jisté spory, které mezi Washingtonem a Soulem především v otázce přístupu ke KLDR panují. Ve středu Trump odletí do Číny.

Témata:  Donald Trump Jižní Korea Severní Korea

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy