Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin: Objem ruských vojenských zakázek překročil 45 miliard dolarů

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva - V Moskvě dnes zasedla komise pro vojensko-technickou spolupráci. Prezident Vladimir Putin řekl, že objem ruských zakázek v rámci vojensko-technické spolupráce překročil v letošním roce hodnotu 45 miliard dolarů (zhruba 995 miliard korun).

Podle plánu by měl ruský vojenský export letos činit přes 15 miliard dolarů (asi 332 miliardy korun), dodal prezident.

Rusku se nyní podařilo zvýšit ekonomickou a finanční stabilitu podniků v oblasti obranného průmyslu a zvýšit jejich technologický a výrobní potenciál, řekl Putin. To také zemi podle něj umožnilo zvýšit export a zlepšit úroveň jeho kvality.

Prezident dále oznámil, že Moskva hledá pro svou vojenskou techniku nové zákazníky. Vybírat je však prý chce i na základě regionálního a globálního bezpečnostního kontextu. Zdůraznil přitom, že Rusko je při výběrů svých partnerů velmi přísné a kontroluje i následné využití zbraní ruské výroby.

Témata:  Vladimír Putin Ruská armáda Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy