Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kostel v Texasu bude po útoku střelce uzavřen

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Washington - Kostel Sutherland Springs v Texasu, kde útočník před týdnem postřílel 26 lidí, zůstane navždy uzavřen. Prohlásil to tamní pastor Frank Pomeroy. 

Věřící se k bohoslužbám prozatím schází v místním obecním středisku, v plánu je ale již výstavba nového duchovního stánku. „Je tady mnoho lidí, kteří se tam nechtějí vrátit," řekl Pomeroy.

List National Catholic Reporter informoval o tom, že se přihlásil anonymní dárce, který by rád financoval stavbu nového kostela na stávajících církevních pozemcích.

Pastor v době útoku nebyl ve městě, střelec ale zabil jeho 14letou dceru a také hostujícího pastora. Některá média o osudu kostela napsala, že v úvahu připadá i stržení budovy. To ale podle některých církevních představitelů není pravděpodobné.

Pomeroy nevyloučil to, že by se kostel změnil v památník. Dodal ale, že řešení bude nalezeno až později. U kostela mezitím vznikl improvizovaný památník, který připomíná oběti masakru.

Témata:  Texas v USA střelba v Sutherland Springs (Texas USA 5.11.2017) USA zbraně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy