Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Středozemním moři bylo zachránělo dalších 276 migrantů

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Madrid - Španělské námořnictvo v sobotu zachránilo 276 migrantů ze sedmi různých různých lodí. Pluly z pobřeží severní Afriky a objevila je záchranná plavidla ve vodách východně od Gibraltarského průlivu.

Každoročně se snaží dostat přes Středozemní moře do Evropy desítky tisíc uprchlíků. Doufají, že je v Evropě čeká lepší život.

Německý list Der Tagesspiegel zveřejnil seznam 33.293 uprchlíků, kteří zemřeli při pokusu dostat se do Evropy od roku 1993 do 29. května 2017.

Seznam měl podle agentury AP 46 stran a obsahoval jména obětí, věk, zemi původu, okolnosti a datum úmrtí a zdroj informací. Často nebylo jméno uvedeno, protože se oběť nepodařilo identifikovat.

Témata:  uprchlíci Španělsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.