Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Italský režisér Brizzi byl obviněn deseti ženami ze zneužívání

Vlajka Itálie
Vlajka Itálie
Foto: Pixabay

Řím - Italského režiséra a producenta Fausta Brizziho obvinilo ze sexuálního zneužívání deset hereček. Ženy, z nichž dvě měly zakrytý obličej, Brizziho obvinily před kamerami satirického televizního programu "Hyeny".

Ten dnes popřel jakékoli nevhodné chování a tvrdil, že měl vždy sexuální styk jen se souhlasem dotyčných žen, informovala agentura AFP. Herečky naopak tvrdily, že zneužíval svého postavení, aby si vymohl na nich tělesný kontakt.

Brizzi, kterému bude ve středu 49 let, začal svou kariéru jako scenárista, než se v roce 2007 přestěhoval za kameru s komedií Notte prima degli esami (Večer před zkouškou).

Případ navazuje na sérii obvinění zejména v oblasti filmové tvorby, které spustila aféra kolem amerického filmového producenta Harveye Weinsteina.

Témata:  sexuální obtěžování sexuální zneužívání Itálie

Aktuálně se děje

9. května 2024 16:51

Putin stahuje ruská vojska z částí Arménie

Ruský prezident Vladimir Putin souhlasil se stažením ruských vojsk a pohraničníků z určitých částí Arménie na žádost arménské vlády. Toto rozhodnutí oznámil prostřednictvím agentury Interfax, která se odvolává na mluvčího Dmitrije Peskova.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy