Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pákistánský lékař v Británii obtěžoval sestřičku: Sexuální obtěžování je součástí mé kultury, bránil se

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Manchester - Obecná zdravotní rada ve Velké Británii rozhodla, že pakistánský lékař Imran Rauf Qureshi, který před rokem sexuálně obtěžoval zdravotní sestru, nebude schopen vrátit se k lékařské praxi. Informoval o tom deník Manchester Evening News.

Imranu Qureshimu bude nejspíš odebrána lékařská licence. Čtyřiačtyřicetiletý lékař, byl před rokem v procesu odsouzen ke dvanácti měsícům veřejně prospěšných prací poté, co měl v nemocnici sexuálně obtěžovat zdravotní sestru.

Jedenadvacetiletá zdravotní sestra z muslimské rodiny popsala celý incident: "Chtěl se se mnou objímat, sahal mi na prsa. Poté, co jsem ho odmítla, začal být agresivní."

U soudu se muž doznal, že učinil špatné rozhodnutí. Obhajoval ho tím, že v jeho rodném Pákistánu jsou "jiné kulturní zvyky".Oběti musel nakonec zaplatit 60 liber a také uhradit náhrady za soudní líčení.

Muž, který později neuspěl u odvolacího soudu, má nyní dočasně pozastavenou činnost. Nyní byl postaven před tribunál složený z praktikujících lékařů, který bude řešit otázku, jestli je schopen pokračovat v lékařské praxi, a to kvůli jeho pravomocnému odsouzení.

Tribunál zatím řešil jen obecné otázky, pokud by však shledal Qureshiho „neschopným“, hrozilo by mu omezení, či dokonce úplné zastavení praxe. Existuje také možnost odebrání lékařské licence.

Do vynesení rozsudku nesmí Qureshi provádět lékařskou činnost nikde na území Velké Británie.

Témata:  lékaři zdravotnictví sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy