Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Argentinská armáda zachytila volání ze zmizelé ponorky

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Buenos Aires - Argentinská armáda zachytila sedm neúspěšných satelitních volání, která zřejmě pocházela z její zmizelé ponorky.

S odkazem na oznámení argentinského ministerstva obrany o tom informovala agentura Reuters. Námořnictvo kontakt se svou ponorkou ztratilo ve středu, na její palubě se nachází 44 lidí.

Podle ministerstva obdrželo několik námořních základen krátká satelitní volání, navázat kontakt však nebylo možné. Snažíme se nyní lokalizovat zařízení, z nějž volání přišlo, uvedlo podle agentury AFP ministerstvo ve svém prohlášení.

Armáda v sobotu pátrání po ponorce zintenzivnila a do operace se zapojily mimo jiné i Spojené státy, Chile, Peru nebo Brazílie. Washington vyslal na pomoc výzkumné letadlo Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) a letadlo námořnictva.

Poslední známá poloha lodi byla 430 kilometrů od pobřeží. Plavidlo mířilo z jihoargentinského přístavu Ushuaia do základny Mar del Plata.

Témata:  Argentina ponorky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy