Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin si velmi cení moudrosti a autority Zemana, tvrdí mluvčí Kremlu

Vladimir Putin
Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Soči - Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes řekl, že si ruský prezident Vladimir Putin velmi cení politické moudrosti a autority Miloše Zemana i zájmu, který má český prezident o rozvoj česko-ruských vztahů.

"Takový zájem je dnes na evropském kontinentu upřímně řečeno působivý," konstatoval Peskov před zahájením schůzky Putina se Zemanem.

Poukázal na velkou skupinu podnikatelů, která Zemana na cestě do Ruska doprovází. K jednání s ruskými partnery, které se uskuteční v Moskvě a Jekatěrinburgu, do Ruska přijelo přes 120 zástupců českých firem. "Kdyby neměli zájem o rozvoj spolupráce, tak by jistě nepřijeli," poznamenal Putinův mluvčí a dodal, že v Rusku očekává českou podnikatelskou misi vstřícnost.

Zeman chce s Putinem mimo jiné hovořit o sankcích, které Evropská unie vyhlásila proti Rusku po ruské anexi ukrajinského Krymu i o analogické ruské odpovědi.

Témata:  Miloš Zeman Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy