Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kaczyński pobavil publikum svou četbou, víc než zákony ho zajímal atlas koček

Jaroslaw Kaczyński
Jaroslaw Kaczyński
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Varšava - Zatímco polští poslanci prosazovali sporné zákony o soudech, o změně volebních pravidel či zákaz nedělního prodeje, vůdce vládnoucích konzervativců Jaroslaw Kaczyński byl ponořen do četby atlasu koček.

Vzápětí se na internetu objevily žertovné obrázky s novými plemeny domácích mazlíčků, jako například kočka sněžná (zasypaná po krk ve sněhu), klecová či kanárková (zavřená v kleci po kanárkovi), schodišťová či mezigalaktická. "Nenechme se ošálit," varoval opoziční poslanec Michal Szczerba před rozplýváním se nad čtoucím Kaczyńským, zatímco v zemi se podle něj "hroutí demokracie".

Předseda vládní strany je známý svou slabostí pro kočky a kocoury, kteří s ním sdílejí domácnost zapřisáhlého starého mládence.

Předsedova kočka - či kocour - se letos v létě stala i hrdinkou - či hrdinou - protivládních demonstrací. "Sláva kočce!" volali demonstranti před Kaczyńského vilkou ve varšavské čtvrti Žoliborz, když se jim v okně místo politika objevil apolitický čtvernožec. "Chce se přidat! Osvoboďte kočku! Je na naší straně," křičeli demonstranti. "

Polská média shledala jistou ironii v tom, že šéf vládnoucí strany si dnes zjevně užíval četbu brožurky ze švýcarsko-německého vydavatelství Ringier Axel Springer, dosud silně přítomného na polském trhu. Kaczyński ale již chystá zákon, který má omezit vlastnění polských médií cizinci, protože to je podle předsedy v rozporu s národními zájmy, poznamenala agentura AP.

Témata:  Jaroslaw Kaczyński Polsko zajímavosti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy