Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bezdomovec dal ženě své poslední peníze. Pak se stalo něco nečekaného

Bezdomovec
Bezdomovec
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Filadelfie - Americký bezdomovec Johnny Bobbitt (34) za posledních dvacet dolarů, které u sebe měl, koupil řidičce benzín do prázdné nádrže. Kate McClureová se mu chtěla posléze odvděčit a na internetu vyhlásila sbírku.

Zatímco ona sama chtěla na pomoc Bobbittovi vybrat "jen" 10.000 dolarů (214.000 korun), na kontě sbírky se za dva týdny sešlo více než 340.000 dolarů (7,2 milionu korun) od desítky tisíc dárců, informuje The Washington Post.

"Nikdy dřív mi ještě benzín nedošel a srdce mi bušilo tak, že mi skoro vyskočilo z hrudi. Zastavila jsem u krajnice a vystoupila z auta, abych se dostala k nejbližší čerpací stanici," popsala McClureová ve své prosbě o příspěvky na crowdfundingovém serveru GoFundMe. "V tom okamžiku jsem potkala Johnnyho," dodala.

Bezdomovec, který se podle McClureové na okraji Filadelfie, kde zastavila, pohybuje denně, ji vyzval, aby si sedla zpět do auta a zamkla se v něm. O pár minut později se vrátil s červeným kanystrem. "Použil svých dvacet dolarů, aby zajistil, že se dostanu bezpečně domů," dodala žena.

McClureová se později vrátila a přinesla bezdomovci kromě peněz i jídlo a oblečení. Pak se ale rozhodla, že odměna za pomoc v nouzi není dostatečná. Vyhlásila proto sbírku.

Témata:  bezdomovci USA charita

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy