Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Postaráme se o to, tvrdí Trump po testu severokorejské rakety

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - V souvislosti s odpálením severokorejské balistické rakety americký prezident Donald Trump uvedl, že Spojené státy tuto situaci zvládnou. Zkouška balistické rakety KLDR nic nezměnila na přístupu Spojených států k severokorejskému problému, uvedl prezident. "Postaráme se o to," dodal.

Test severokorejské rakety vytvořil situaci, kterou USA zvládnou, řekl ve Washingtonu Trump. Žádné další podrobnosti o reakci USA podle agentury AP neoznámil.

Podle dřívějších informací Bílého domu byl prezident o severokorejském testu informován ještě v době, kdy byla raketa ve vzduchu. Trump v té době besedoval s republikánskými poslanci v budově Kongresu.

Americký ministr obrany James Mattis v komentáři k raketovému testu uvedl, že mezikontinentální balistická raketa dosáhla ve svém letu větší výše, než jakákoli předchozí raketa odpálená v KLDR.

Témata:  Severní Korea USA Donald Trump

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy