Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA dnes vyhlásí nové sankce proti KLDR

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Americký prezident Donald Trump telefonicky hovořil s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Krátce poté oznámil, že Spojené státy dnes vyhlásí nové "velké" sankce proti Severní Koreji. O přesné povaze embarga se ale nezmínil.

"Právě jsem hovořil s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem o provokačním jednání Severní Koreje. Na Severní Koreu budou dnes uvaleny další velké sankce. Situaci zvládneme!" napsal na twitteru americký prezident.

Podle sdělení Bílého domu Trump v rozhovoru se Si Ťin-pchingem zdůraznil "rozhodnost Spojených států bránit sebe a své spojence".

Vyzval rovněž Čínu, aby nasadila všechny páky k tomu, aby se Severní Korea "vzdala provokací a vrátila se na cestu denuklearizace".

Témata:  Donald Trump Severní Korea Čína USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy