Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovensko chce propagovat výhody členství v EU a NATO, internet je plný dezinformací

Národná rada SR
Národná rada SR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Bratislava - Většina Slováků je proevropská, z politických stran je proti EU a NATO jen krajně pravicová strana Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS). Země nyní zahajuje informační kampaň s cílem propagovat výhody členství v EU a v NATO. Zaměřit se chce hlavně na mladší generaci.

Novinářům to dnes řekl státní tajemník ministerstva zahraniční Ivan Korčok, jehož úřad se na kampaní podílí. "Zanedlouho si připomeneme 25 let vzniku Slovenské republiky. Za těch 25 let existence Slovenska, ale zejména od vstupu Slovenské republiky do NATO a Evropské unie se nám z členství v těchto organizacích stala samozřejmost. Máme generaci, která nezná jiné podmínky, jako členství v těchto dvou klíčových organizacích," uvedl Korčok ke kampani, která zahrnuje například vysílání spotů na sociálních sítích či diskuse.

Kampaň označil Korčok také za příspěvek proti různým dezinformacím, které se šíří například na internetu. "Nemůžeme nevidět, že otázka dezinformačních kampaní, útoku proti západnímu společenství, je přítomna. Je to fenomén, se kterým se bude muset vypořádat i Slovenská republika," řekl Korčok.

Propagace členství v NATO pod heslem "My jsme NATO" je součástí alianční kampaně, do jejíhož pilotního projektu se zapojilo Slovensko a několik dalších zemí. "Naším cílem není dosáhnout toho, aby všichni milovali NATO. Chceme však, aby se vědělo, že neexistuje žádná jiná bezpečnostní a obranná pojistka, která by byla lepší než ta, kterou nabízí členství v NATO," uvedl Korčok.

Letos na jaře v průzkumu veřejného mínění s členstvím Slovenska v EU souhlasilo 73,9 procenta respondentů. Zapojení země do NATO podpořilo 58,2 procenta Slováků.

Témata:  Slovensko NATO (Severoatlantická aliance) EU

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy