Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli nálezu bomby na vánočních trzích musel být evakuován i český stánkař

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Berlín - Evakuace kvůli dnešnímu nálezu výbušniny nedaleko vánočních trhů v centru Postupimi, se dotkla i českého obchodníka. Ten měl stánek na ulici Lindenstraße, která protíná ulici Brandenburger Strasse, jednu z hlavních v centru Postupimi. Čech tu prodával dřevěné hračky.

V okamžiku, kdy ještě nebylo jasné, že podezřelý balíček je skutečně bomba, Čech v rozhovoru s listem Märkische Allgemeine zalitoval, že k evakuaci trhů došlo v pátek, kdy jsou největší tržby.

Později se potvrdilo, že balíček, který doručili do nedaleké lékárny, obsahoval skutečně improvizovanou výbušninu. Policejní pyrotechnici ji mezitím zneškodnili.

K incidentu došlo téměř rok od atentátu v Berlíně, při kterém zahynulo 12 lidí. Islamista Anis Amri si za terč svého útoku vybral právě vánoční trhy v západní části berlínského centra. Jednou z obětí útoku byla Češka.

Témata:  bomba na vánočních trzích v Postupimi Češi policie Německo Postupim (Postdam) Německo

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 14:04

Hackeři zaútočili na ČTK. Na webu zveřejnili dvě smyšlené zprávy

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy