Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se pustil do FBI, připravuje čistky

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes tvrdě kritizoval Federální úřad vyšetřování (FBI), který je podle něj "v troskách" a jeho nové vedení musí úřad vyčistit.

Šéf Bílého domu napadl vyšetřovatele krátce poté, co obvinili jednoho z jeho bývalých hlavních spolupracovníků Michaela Flynna ze lži.

Trump ke svému útoku na twitteru využil informaci amerických médií, podle níž zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller, který pátrá po důkazech o ruském vměšování do loňských prezidentských voleb v USA, vyhodil v létě jednoho ze svých agentů. Důvodem byla podle agentury AP mailová korespondence, v níž agent Peter Strzok použil výrazů naznačujících jeho negativní vztah k Trumpovi. Regule přitom pracovníkům FBI předepisují naprostou nezaujatost.

Podle prezidenta jde o jasný důkaz politické předpojatosti, který ukazuje na to, že reputace FBI "je v troskách, je nejhorší v dějinách". Nové vedení FBI, řízené ředitelem Chrisem Wrayem, musí "budovu vyčistit" a vrátit úřadu jeho dřívější velikost. Wray v čele FBI vystřídal v květnu Jamese Comeyho, kterého Trump vyhodil.

Témata:  FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) Donald Trump USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy