Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další podezřelý balíček vystrašil Německo, dorazil na úřad vlády v Durynsku

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Erfurt - Zásilková služba DHL v pátek odpoledne doručila na úřad vlády německé spolkové země Durynsko podezřelý balíček. Podle prvotního ohledání se zdá, že by mohl obsahovat granát. Jestli je ostrý, nebo jde o atrapu, musí prokázat další vyšetřování.

Na balíček upozornili dnes policii zaměstnanci úřadu. Zda má objevený balíček a zásilka doručená v pátek do lékárny v centru Postupimi stejného odesílatele, není zatím jasné. Podle předsedy durynské vlády Boda Ramelowa je spojování obou případů "čistá spekulace".

V pátek odpoledne doručila zásilková služba DHL do lékárny v Postupimi balíček, ve kterém podle policie byly stovky hřebíků a dělbuch. Policie kvůli zásilce evakuovala centrum braniborské metropole včetně vánočních trhů. Vyšetřování přes víkend ukázalo, že šlo o velice nebezpečné zařízení, které by mohlo lidem způsobit těžká poranění.

U zařízení se nacházel vzkaz od vyděračů ve formě QR kódu. Požadují v něm několik milionů eur, jinak hrozí dalšími podobnými zásilkami. Podle policie by mohl případ souviset s vydíráním DHL. Podobnou zásilku totiž dostal asi před měsícem jistý internetový obchod ve Frankfurtu nad Odrou. Balík začal při otevírání hořet, přičemž se zřejmě zničil vzkaz od vyděračů.

Postupimská policie od pátku obdržela již dvě desítky tipů, není mezi nimi údajně ale žádná "horká stopa", která by vedla k dopadení odesílatele nebezpečného balíčku.

Témata:  Německo DHL policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy