Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejvíc přeposílané tweety? Obamu překonaly kuřecí nugety

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

New York - Twitter sestavil žebříček nejpopulárnějších tweetů. Hojně uživatelé sociální sitě přeposílali vzkazy exprezidenta Baracka Obamy, značný ohlas měla ale i výzva k darování potravy pro houstonské psy.

Žebříček deseti tweetů byl sestaven podle počtu přeposlání. "Pomozte mi, prosím. Potřebuji své kuřecí nugety," napsal v dubnu na twitteru Carter Wilkerson (16), jehož vzkaz poslalo dál rekordních 3,6 milionu uživatelů. Fastfood Wendy's jeho žádost vyslyšel, zásobuje ho zdarma do konce roku, informuje Reuters.

V seznamu je také žádost jistého Setha Josepha o pomoc sebevrahům: "Každých 40 vteřin ukončí svůj život jeden člověk. Najdete si čas přeposlat toto a možná jednoho z nich zachránit?"

Do žebříčku se dostal i Sam Martin s tweetem "Leo a já jsme věnovali Houstonu šest liber psích potravin za každé přeposlání".

Přes 1,7 milionu uživatelů zaujal Obamův tweet "Nikdo se nenarodil s nenávistí vůči jiné osobě kvůli barvě pleti, původu nebo víře". Autorství výroku patří Nelsonu Mandelovi.

Úspěch měl i další Obamův vzkaz, který bývalý šéf Bílého domu rozeslal po skončení svého mandátu. "Děkuji za všechno. Moje poslední žádost je stejná jako ta první. Prosím vás, abyste věřili nikoli mé schopnosti dosáhnout změny, ale té vaší".

Témata:  X (dříve Twitter) sociální sítě Barack Obama

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy