Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Porazili jsme Islámský stát, hlásá Putin

Islámský stát (ISIS)
Islámský stát (ISIS)
Foto: Wikimedia Commons

Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin dnes oznámil dosažení totálního vítězství nad teroristickou organizací Islámský stát (IS) na obou březích řeky Eufratu v Sýrii. Informovala o tom agentura Interfax.

Putin s odvoláním na ruského ministra obrany Sergeje Šojgua řekl, že vojenské operace v oblasti byly završeny a že by se nyní měla pozornost zaměřit na politický vývoj v zemi, který by mohl zahrnovat nové prezidentské a parlamentní volby. Dodal přitom, že politický proces by měl vycházet z jednání v Soči, kde hovořil s nejvyššími představiteli Turecka, Íránu a Sýrie.

"Přirozeně mohou existovat i izolovaná ohniska odporu, ale bojové akce v této fázi a na tomto území byly obecně ukončeny," prohlásil Putin.

Interfax připomněl, že Rusko již zahájilo přípravy na postupné stahování svého vojenského kontingentu ze Sýrie.

Témata:  Vladimír Putin Islámský stát Sýrie

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.