Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dcera čečenského vůdce udělala otci ostudu, píše ruský tisk. Otevřela si butik s erotikou

Ramzan Kadyrov, je od 15. února 2007 prezidentem autonomní Čečenské republiky. Je synem bývalého prezidenta Achmata Kadyrova.
Ramzan Kadyrov, je od 15. února 2007 prezidentem autonomní Čečenské republiky. Je synem bývalého prezidenta Achmata Kadyrova.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Groznyj - Dcere čečenského vůdce Ramzana Kadyrova si otevřela obchod s erotickým dámským prádlem a intimními doplňky. Někteří chválí její odvahu, jiní připomínají, že běžná smrtelnice se jinak musí v muslimské republice podřizovat tvrdým pravidlům.

Počin Aišat Kadyrovové, o kterém informovala ruská redakce BBC, vyvolal smíšené ohlasy. "Sex je v Čečensku tabu a obchod si dělá reklamu jen v uzavřeném okruhu lidí," konstatovala sama redakce. Podobné obchody mají v nákupních centrech zahalené výklady. Kadyrov totiž prosazuje islám v konzervativním pojetí.

O otevření butiku Lady A v centru čečenské metropole psalo několik čečenských blogerů či blogerek. "Jestliže je zde takový obchod, tak to znamená, že je tady i poptávka. Ale vadí mi to kvůli propagandě, která hlásá, jak se obyčejné ženy mají chovat. Poučují nás, že čečenské ženy mají být pokorné a poslušné," řekla BBC žena, která si nepřálabýt jmenována. Většina obyvatel republiky se totiž bojí o Kadyrovovi mluvit.

Aišat Kadyrovová před rokem stanula v čele "domu muslimské módy", ve kterém otevřela také cukrárnu - a nyní má hned vedle butik s dámským prádlem. "Je to budoár Tvých tajemství a krajkové krásy. Buď odvážnější. Zůstane to jen mezi námi," láká butik Lady A na sociální síti, avšak na účtu, který není širší veřejnosti přístupný. Správce nicméně povolil přístup již 19.500 lidí.

"Je to odvážný a dlouhodobý krok," míní imám Šamil Aljautdinov. "V moderních rodinách chybí vzájemné pochopení především proto, že manželé nedokážou najít společnou řeč v intimním životě. Proto je takový krok vhodný. V rodinách se hodně stydíme, jakoby kvůli zbožnosti, v podstatě ale kvůli hlouposti," řekl muslimský duchovní z jedné z moskevských mešit.

Témata:  Čečensko Ramzan Kadyrov muslimové

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy