Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soul uvalil nové sankce na severokorejské subjekty i jedince, mají zvýšit povědomí o rizicích

Jižní Korea, ilustrační foto
Jižní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul - Jižní Korea uvalila embargo na dalších 20 severokorejských subjektů a 12 jedinců. Sankce podle Soulu přispějí k efektivnějšímu zavádění rezolucí OSN a zvýší povědomí o rizicích, jež obchodování se Severní Koreou obnáší.

Administrativa jihokorejského prezidenta Mun Če-ina, který se úřadu ujal v květnu, přistoupila k sankčním opatřením už podruhé. Poprvé to bylo na počátku listopadu v reakci na šestý jaderný test KLDR.

"Doufáme, že se mezinárodní komunita po tomto kroku vyhne podezřelému obchodování s KLDR a při jednání s Pchjongjangem bude postupovat obezřetně," uvedl mluvčí jihokorejského ministerstva pro sjednocení.

Na nové sankce se obecně pohlíží jako na symbolický akt, napsala agentura Jonhap. Nebudou podle ní mít žádný dopad, protože Jižní a Severní Korea už spolu několik let neobchodují.

Minulý rok uvalila sankce na KLDR dvakrát administrativa prezidentky Pak Kun-hje kvůli čtvrtému a pátému jadernému pokusu Severní Koreje.

Navzdory rezolucím OSN vypálila Severní Korea 28. listopadu další raketu, o které tvrdí, že je schopna zasáhnout celé Spojené státy.

Témata:  Jižní Korea Severní Korea

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy