Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Korejském poloostrově hrozí otevřený konflikt, varuje Lavrov

Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí
Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí
Foto: mid.ru

Dillí - Do indické metropole dnes přijel šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov. Rusko, Indie a Čína jsou podle něj proti stupňování napětí na Korejském poloostrově. Prý hrozí nebezpečí, že v oblasti vypukne otevřený konflikt.

V Dillí se dnes k jednání sešli ministři zahraničí Ruska Sergej Lavrov, Číny Wang I a Indie Sušma Svarádžová. "Konfliktní situaci na Korejském poloostrově lze vyřešit pouze politickou a diplomatickou cestou v souladu s návrhy Ruska a Číny," řekl dnes Lavrov v Dillí.

Severní Korea provedla v září svou šestou a zatím nejsilnější jadernou zkoušku. Koncem listopadu otestovala raketu, o které tvrdí, že je schopna zasáhnout celé Spojené státy.

Minulý týden americké a jihokorejské vojenské letectvo uskutečnily u břehů Korejského poloostrova rozsáhlé společné manévry. Konaly se navzdory výzvám Ruska a Číny.

Témata:  Sergej Lavrov Severní Korea Rusko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 11:40

Izraelská armáda se dopouští válečných zločinů? Nové nálezy vyvolaly podezření

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy