Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf Hizballáhu Nasralláh vyzval spojence ke společné strategii boje proti Izraeli

Izrael
Izrael
Foto: Pixabay

Bejrút - Šéf libanonské šíitské organizace Hizballáh Hasan Nasralláh dnes vyzval své spojence k vytvoření jednotné strategie boje proti Izraeli. Skupina podporovaná Íránem bojuje s teroristickou organizací Islámský stát v Sýrii.

Podle agentury Reuters to politik uvedl v přímém videopřenosu k účastníkům demonstrace v libanonské metropoli Bejrútu uspořádané na protest proti oznámení amerického prezidenta Donalda Trumpa, že uznává Jeruzalém za hlavní město Izraele.

Protestního pochodu se podle agentury AFP zúčastnily údajně desítky tisíc lidí. Účastníci protestního pochodu skandovali hesla jako: „Smrt Americe" a „Smrt Izraeli". Demonstranti třímali nad hlavami transparenty s nápisy: „Jeruzalém, věčné hlavní město Palestiny" a „Jeruzalém je náš".

Nasralláh ale také podle Reuters prohlásil, že hnutí a jeho spojenci se zaměří na hájení zájmů Palestinců až poté, co dosáhnou vítězství jinde v regionu. Šéf Hizballáhu také znovu podpořil výzvu vůdce radikálního palestinského hnutí Hamás Ismáíla Haníji z minulého týdne k novému palestinskému povstání proti židovskému státu.

„Nikdy neopustíme Jeruzalém," řekl také Nasralláh z mohutné obrazovky na shromaždišti, odkud se pak vydal průvod na protestní pochod. "Všechny arabské národy musejí opakovat s palestinským lidem: 'Budou nás miliony mučedníků, kteří se obětují pro Jeruzalém," dodal šéf Hizballáhu.

Témata:  Hizballáh Izrael

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy