Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bangladéš odsoudil pokus o teroristický útok na Manhattanu

New York
New York
Foto: www.wikipedia.org

Dháka - Bangladéšská vláda odsoudila pondělní teroristický útok v New Yorku, který provedl Akayed Ullah (27) původem z Bangladéše. Ullah do USA přicestoval v roce 2011 a v zemi má podle amerického ministerstva vnitřní bezpečnosti platné oprávnění k pobytu.

"Bangladéš zastává politiku nulové tolerance vůči terorismu a terorismus a násilí ve všech podobách kdekoli na světě včetně pondělního ranního incidentu v New Yorku odsuzuje," citovala agentura AP z prohlášení bangladéšské vlády. Bangladéšská policie v úterý sdělila, že jí nepřísluší vydávat jakékoli komentáře o podezřelém.

Ullah se podle informací CNN hlásí k radikálnímu hnutí Islámský stát, se kterým ale zřejmě neudržoval žádný aktivní kontakt. Nejmenovaný vyšetřovatel sdělil, že Ullah je rozrušený z "vpádu do Palestiny". Zda to souvisí s vlnou protestů, které vyvolalo uznání Jeruzaléma za hlavní město Izraele americkým prezidentem Donaldem Trumpem, zmíněný zdroj neupřesnil.

Atentátník vyrobil podle všeho nejméně dvě trubkové bomby, jejich odpálení ale selhalo a nezpůsobilo žádné ničivé škody. Ullah při výbuchu utrpěl popáleniny na rukách a břiše a také tržné rány, zranění ho ale neohrožují na životě.

Témata:  výbuch na autobusovém nádraží na Manhattanu USA Islámský stát New York Bangladéš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy