Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump mladší v Senátu devět hodin vypovídal o roli Ruska ve volbách

Donald Trump junior
Donald Trump junior
Foto: Wikimedia Commons

Washington - Donald Trump mladší vypovídal před senátním výborem pro tajné služby, který vyšetřuje takzvanou ruskou kauzu, tedy údajné zásahovaní Moskvy do prezidentkých voleb v USA. V centru pozornosti je schůzka s ruskou právničkou Nataljí Veselnickou v newyorském mrakodrapu Trump Tower.

Prezidentův syn tvrdí, že od setkání v červnu 2016 očekával možné kompromitující informace o Hillary Clintonové, ale nakonec se nic zajímavého nedozvěděl. Jednání se tehdy zúčastnili i Trumpův zeť Jared Kushner a tehdejší šéf Trumpova volebního štábu Paul Manafort.

Trump junior před týdnem vypovídal také před výborem Sněmovny reprezentantů pro tajné služby. Středeční slyšení trvalo podle informací Reuters devět hodin, před týdnem vypovídal Trump mladší o hodinu méně.

Předseda senátního výboru Richard Burr v úterý prohlásil, že vyšetřování v letošním roce uzavřeno nebude. Možným ruským zásahům do voleb v USA se věnuje i zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller, kterému tento úkol svěřilo ministerstvo spravedlnosti. Muellerův tým se soustředí na to, zda prezident Donald Trump či jeho nejbližší poradci věděli o rozsahu kontaktů členů Trumpovy kampaně s osobami napojenými na Rusko.

Témata:  Donald Trump junior Donald Trump USA volby v USA Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy